"The Wu is the way,The Tang is the slang,The Clan is the fammily"

понеделник, 17 септември 2007 г.

GHOSTFACE KILLAH

Ghostface Killah е роден на 5 май 1970 година. Истинското му име е Dennis Coles. Той е полубрат на Raekwon, което в известна степен обяснява съвместната им работа в много техни албуми. Ghostface Killah се присъединява към Клана преди издаването на дебютния им албум "Enter The Wu-Tang (36 chambers)". Той, както и останалите членове участва в него, но уменията му се забелязват след излизането на "Only Built 4 Cuban Linx" на Raekwon през 1995 година. Соловата кариера на Ghostface Killah е една от най-успешните в Клана. Първият си албум "Ironman" Ghost издава през 1996 година, който е добре приет от критиците. Както повечето албуми на MC-тата от Wu-Tang Clan, така и "Ironman" e продуциран от RZA.
Вторият албум на Ghostface "Supreme Clientele" излиза през 2000 година. "Cherchez La Ghost" стана малък хит, а "Child's Play" донесе на Ghostface сравнения със Slick Rick. В много изяви той се представя под псевдонима Tony Starks, идващо от името на супергероя Iron Man, Tony Stark. Следващият албум "Bulletproof Wallets" бе записан само една година по-късно и не му донесе очакваните одобрения от феновете. В този албум като гост изпълнители участват Raekwon, Method Man, RZA, Tekitha, Trife и др. През 2003 година Epic създадоха "Shaolin's Finest", включващ някои от най-добрите песни на Ghost.
След като Ghostface Killah подписва договор с Def Jam той записва албума "The Pretty Toney Album" (2004), включващ песните "Run" с участието на Jadakiss и "Tush" с участието на Missy Elliot. Тук вече той се представя под името "Ghostface" вместо "Ghostface Killah". В началото на 2006 година той издава следващия си албум "Fishscale". През декември същата година на пазара излиза и втория му албум за 2006-та, озаглавен "More Fish", който е като един вид продължение на предишния.
Ghostface Killah израства с Stanen Island, New York. В първите видео клипове на Клана той се появява с маска на лицето. Докато е на диета той заболява от диабет, ето защо не пуши и не пие (или поне се опитва).

Няма коментари: